Dieta e duhur është një premtim jo vetëm për një figurë ideale dhe për arritjet sportive, një plan diete adekuate janë garanci për bukurinë. Në trupin e njeriut, çdo gjë është e ndërlidhur dhe një dietë e pamenduar mund të çojë në probleme shumë të pakëndshme, jo vetëm në bukurinë tuaj, por edhe në shëndet.

Si të zhvilloni planet tuaja të dietës për ushqimin e duhur? Ju duhet të vazhdoni nga qëllimet që ndiqen, si dhe mënyrën e jetesës dhe nevojat e organizmit të veçantë.

Për shembull, një atlet drejton një mënyrë jetese hiperaktive dhe trupi i tij vazhdimisht ka nevojë për kalori, minerale, proteina, yndyrna, vitamina dhe karbohidrate. Lista e ushqimit të dietit të atletit duhet të jetë e balancuar dhe të sigurojë të gjitha substancat e nevojshme për trupin, kështu që ai arriti të rimëkëmbet pas stërvitjeve ditore të lodhshme. Prandaj, një plan i mishit sportiv rrallë bën pa mish, peshk, lëngje natyrore, glukozë (një burim i karbohidrateve), e kështu me radhë. Përveç kësaj, një rol të rëndësishëm luhet nga uji i zakonshëm - duhet të dehet sa më shumë që të jetë e mundur për të rimbushur mungesën e vazhdueshme të tij në trup.

Në të kundërt, një plan dietë humbje peshe rrallë përfshin mish, plot me proteina dhe kalori, dhe peshku - një nga burimet më të mëdha të yndyrës. Dhe ushqimet yndyrore janë armiku i parë i programit të ngrënies për humbje peshe: prania e saj çon në probleme me shifrën dhe shinat e mëngjesit. Prandaj, ushqimet yndyrore, aq të dobishme në sporte, në një dietë për humbje peshe janë të papranueshme.

Postimet e fundit nga planet Ushqimi Humbje Pesha

Mos harroni për dietat për qëllime mjekësore.

Programi terapeutik bazohet në të dhënat mbi fiziologjinë, biokimin dhe higjienën. Në veçanti, njohuritë rreth rolit të ushqyesve dhe produkteve individuale, rëndësia e ushqimit të bilancit ndihmon mjekët për të kuruar pacientët. Puna për sigurimin e ushqyerjes terapeutike bazohet në idetë për shkaqet, mekanizmat dhe format e rrjedhës së sëmundjeve të ndryshme, tiparet e tretjes dhe metabolike në një person të shëndetshëm dhe të sëmurë, si dhe në listën e ushqimit dietë që mund të përdoret nga një pacient . Me rëndësi të veçantë është njohja e dietave terapeutike, teknologjia e gatimit të enëve dietike dhe çështjet organizative të dietikës.

Planet dietë mjekësore janë një metodë e detyrueshme e terapisë komplekse. Ushqyerja e pacientit është sfondi kryesor, në të cilin duhet të zbatohen faktorë të tjerë terapeutikë.

Postimet e fundit nga kategoria dieta mjekësore

Ka edhe programe specifike të ngrënies që kanë për qëllim zgjidhjen e një problemi të caktuar ose që janë më të popullarizuara. Për shembull, këto janë dietat për llojin e gjakut. Këtu kemi grumbulluar rekomandime dhe lista specifike të ushqimit dietë që janë të përshtatshme për njerëzit me një grup të veçantë të gjakut.

Postimet e fundit nga dietat për llojin e gjakut

Ekziston edhe një dietë që është e lidhur me mënyrën individuale të jetës së një personi. Për shembull, këto janë dietat për vegjetarianët. Një veçori e veçantë është përjashtimi i plotë ose i pjesshëm nga hani i produkteve të mishit. Në këtë rast, lista e zakonshme e ushqimit të dietës reduktohet duke eliminuar mishin dhe rritet me perime dhe fruta.

Postimet e fundit nga dietat vegjetariane

Në revistën tonë, ne u përpoqëm të mbulonim sa më shumë variantë të planeve dietë që të ishte e mundur. Sa për secilën, ne japim një listë të ushqimit dietë që duhet të konsumohet.

Gazete